Kursusdag 4

Det har været en meget lang dag, startende med de sædvanlige lektioner fra halv-ni til seks, efterfulgt af 3 timers hæsblæsende præsentationer i et arrangement afholdt af SharePoint User Group UK. Her blev bl.a. gennemgået den nye Data Form Web Part (genial web part), Todd Bleekers måde at lave AJAX funktionalitet i SharePoint 2003 og endelig Business Data Catalog, som vi nok skal få et intimt kendskab til med tiden (det er jo her gevinsten ligger, for mange firmaer…). På selve kurset fik vi gennemgået udvikling og anvendelse af sikre web services (WSE 3.0) i detaljer, hvilket var en rigtig god øvelse. Alt i alt – endnu en spændende dag.

Nogle gode ting at vide:

  • Der er en smart måde at fjerne venstre menuen på, uden at skulle ændre i Master Pages. Man tilføjer blot en Content Editor Web Part til sin web part side og i denne tilføjes flg.

   <style> .ms-nav { display:none;} </style>

That’s it!

  • Her kommer lidt mere “kode-vrøvl”: Det er bedre at anvende foreach if. med SharePoint end for index, når man f.eks. skal hente elementer ud af en SharePoint collection. Herved spares kald til indholdsdatabasen. Normalt er for index ellers den foretrukne måde i .net, da den er mere effektiv og fleksibel.
  • Memory Leaks! Åh nej, ikke også i SharePoint. Jo, desværre. Derfor kan det anbefales at kalde Dispose-metoden på f.eks. SPSite og SPWeb objekter, eller anvende using.
  • Når man skal oprette en liste, et dokument bibliotek eller evt. et site, er det en god ide at starte ud med at navngive uden mellemrum eller specialtegn i titlen. Grunden er, at dette bliver SharePoint interne navn for det pågældende objekt, hvorfor det ikke altid er smart at have alt for mange sjove navne, når man sidenhen skal referere objekter i f.eks. kode. Sidenhen kan man altid give listen, eller hvad det nu er, et mere sigende navn eller titel. Dette ændrer ikke det interne navn.

– over and out.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: