Kursusdag 2

Ikke så mange “guldkorn” i dag, hvor vi mest har beskæftiget os med Site Definitions og Web Part Basics. Dog kom der nogle interessante observationer frem, som nok er værd at nævne.

  • Det er best practice altid at tage en kopi af en sitedef, inden man går i gang med noget som helst, også selvom man ikke påtænker at ændre noget som helst. Så er man jo sikret for fremtiden, hvis der skal laves nogle ændringer på længere sigt. Det har noget at gøre med hvem der “ejer” filerne – er det Microsoft (out-of-the-box) eller er det dig selv?
  • Husk altid at give dine site defs et ID højere end 10000. MS vil gerne selv beholde de 9999 første (det kan man da kalde grådighed…).
  • Put ALDRIG webpart dll’er i _app_bin som er en ASP.NET 2.0 ting (SharePoint understøtter dem ikke).
  • Der findes en GUI til STSADM, dog kun til WSS2 og SPS2003. Den kan dog godt i nogen udstrækning benyttes til WSS3 og MOSS2007, hvilket kan være en stor lettelse, når man f.eks. skal tilføje en ny template eller installere/fjerne en webpart. Hent den her.

En let måde at huske de 5 ting en web part skal opfylde: Cause SharePoint Makes Todd Delirious = compiled, signed, marked as safe, trusted, deployed.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: